Gabriel Molins

Sant Cugat del Vallès, Barcelona

Este profesional está en búsqueda activa de empleo

Acerca de mí:

En la actualidadad estoy en busqueda activa de empleo.

Durante mi experiencia laboral he desempeñado todo tipo de trabajos administrativos (atención telefónica, recepción, trabajos administrativos en centros educativos, archivo, tramitación de correspondencia, tramitaciones con la administración, impuestos, compra material oficina, trato con la notarias y registros (escrituración, Obra Nueva y División Horizontal, …), ayuda en la tramitación de hipotecas, …) y tareas contables. Para la realización de dichas tareas he utilizado las herramientas más habituales  como es el paquete informático Microsoft Office (Word, Excel, Access, PowerPoint).

He realizado cursos dónde he aprendido el manejo de algunos de los principales programas de gestión administrativa (ContaPlus, NominaPlus y FacturaPlus).

Así mismo me considero una persona con ganas de aprender,  formar equipo con el resto de miembros de la empresa (imprescindible para que el trabajo sea eficaz), ordenada y responsable.

Educación:

FORMACIÓ ACADÈMICA

1989 Formació Professional 2º Grau Tècnic Administratiu

           Institut Politècnic San Ignasi (Jesuïtes Sarrià). Barcelona

 

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

2015 Certificat Nivell de Suficiència C1 de Català. Generalitat de Catalunya. Institut de Normalització Lingüística (Vallès Occidental)
 
2013 Gestió informatitzada d’Empreses (ContaPlus, NominaPlus, FacturaPlus). Escola d’Informàtica i Oficis, S.L.

2011 Curs sobre el funcionament del programa “Museum Plus”. Gerència de Serveis Culturals. Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies. Diputació de Barcelona.

2009 Curs on-line sobre finances. Metrovacesa.

2009 Curs on-line sobre blanqueig de capitals. Metrovacesa.

1994  Programador en  Aplicacions de  Gestió  (Estacions Xarxa).  Centre  de  Formació Informàtica IBM/La Caixa.

1993 Curs de Tècnic Administratiu. Fundación EMI/Instituto de Estudios Empresariales.

1989 Comptabilitat informatitzada. Acadèmia Gama.

 

IDIOMAS

Catalán: Nativo

Español: Nativo

Inglés: Intermedio (Hablado, escrito y leído)

 

INFORMÁTICA

 ProgramaNivel
Hojas de cálculoExcelAvanzado
Procesadores de textoWordAvanzado
Bases de datosAccessUsuario
Presentaciones

PowerPoint

 

Avanzado

 

Programas de gestión

ContaPlus

NominaPlus

FacturaPlus

Euromus

Usuario

Usuario

Usuario  

Usuario

Programas centros enseñanza

Codex

SAGA

RTA

èpirgan 

Usuario

Usuario

Usuario

Usuario

Programas para notaríasSignoUsuario
Tratamiento de imágenesPhotoshopUsuario
Correo electrónico

Outlook

Gmail

Avanzado

Avanzado

Otros

Acrobat

Internet

MuseumPlus

Winzip

 

Avanzado

Avanzado

Avanzado

Avanzado

Experiencia:

Ancert Agència notarial de certificació  | Data entry - Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

Sep. 2017 – Oct. 2017

Ús de el programa Signe (Ancert) per entrar dades de les escriptures dels notaris d'Espanya i facilitar així la seva tasca.

Escola  Oficial d’Idiomes de Rubí  | Auxiliar administratiu – Rubí (Barcelona)

Mai. 2017 – Ago. 2017

Treballs administratius en centres educatius (Arxiu, correspondència, transcripció de documents i realització de llistes i relacions, gestió informàtica de dades, atenció a el professorat, atenció telefònica i personal sobre els assumptes propis de centre, recepció i atenció a l'alumne (lliurament i tramitació títols , expedients de notes, matriculacions, canvis d'escoles, prestem llibres i Dvds, ...), ajuda a la secretària i a director de centre, informar possibles nous alumnes, ...).

Utilització dels programes de gestió Codex, SAGA, RTA i epèrgan. 

Fundació Privada Museu Barcelona Rock (Museu del Rock)| Documentalista – Barcelona

Mai. 2011 – Abr. 2012

Manteniment en perfecte estat de conservació de les peces de la col·lecció i el seu perfecte emmagatzematge. Muntatge de les exposicions temporals i permanent del museu. Catalogació de les peces de la col·lecció permanent i les cedides a través del programa Museum Plus. Participació en el muntatge de les activitats, concerts i esdeveniments que organitzava el museu. Col·laboració amb les taquilles i la botiga de la mateixa.

Metrovacesa,S.A. (Promotora Inmobiliaria) | Administratiu - Barcelona

1995-2011

Tasques de recepció (Atenció centraleta, atenció visites, recepció de correu, valisa interna, missatgeria, ...). Col·laboració amb el departament comptable (facturació, impostos, clients, tancaments anuals, ...). Control de les despeses de personal de l'empresa (Visa, mòbil, gasolina, menjars, ...). Suport al responsable de Recursos Humans. (Tramitació de nòmines, assegurances socials, contractes, inscripcions a l'INEM i de la Seguretat Social dels treballadors). Gestions amb els bancs. Responsable de la compra del material d'oficina. Responsable del correu i valisa interna de l'empresa. Contractació i solució dels problemes que sorgeixin dels serveis bàsics com aigua, llum, places de garatge, empleats, ... Cap del fitxer comercial (contractes de compravenda, escriptures de venda d'habitatges, ...), de l'arxiu administratiu, de compravenda de solars i de direcció i de l'arxiu financer comptable. Redacció de contractes de compravenda d'habitatges. Tràmits amb l'administració pública per a l'obtenció de tots els permisos per a la venda i construcció d'habitatges i pagaments d'impostos. Tràmits per a la escripturació de la venda d'habitatges, places de garatge, locals comercials i edificis i el seu posterior registre en col·laboració amb notaries, registres de la propietat i bancs. Col·laboració amb les notaries i els registres de la propietat per redactar i inscriure les Escriptures d'Obra Nova i Divisió Horitzontal. Ajuda als clients per a l'obtenció d'una hipoteca. Preparació de la documentació i claus que es lliuren als clients en la notaria al signar l'escriptura. Responsable dels trasllats d'oficina (mudances) de l'empresa.

Sucesores de Felipe Rey, S.A. (Agència d'adunes) Administratiu RRHH – Barcelona

1991

Suport al 'responsable de Recursos Humans. (Tramitació de nòmines, assegurances socials, contractes, inscripcions a l'INEM i de la Seguretat Social dels treballadors). Gestions amb els bancs.

 

Col·laboració amb l'ONG Esport Solidari Internacional

2012-2017

El principal objectiu d'Esport Solidari Internacional (ESI) és ajudar els nens i joves perquè, mitjançant l'esport, puguin realitzar-se com a persones i aconseguir una mica de felicitat. "Humanitzem l'esport i ajudem a aquells nens i joves sense futur".

 

Vaig col·laborar en el muntatge de diferents esdeveniments que organitza l'ONG i en l'enviament de material que recollim a diferents llocs del món, així com a tenir a el dia el resum de premsa de la web.

0 recomendaciones externas